Hírek-cikkek

Sok jogeset szól arról. hogy egy szülő nő bántalmazta a gyermekét

2014 december 24. napján egy járókelő a XXI. kerületben egy csecsemő holttestét találta az utcán. A rendőrség szerint kizárható az idegenkezűség. Sajnos sok jogeset szól arról, hogy egy szülő nő bántalmazza, vagy megöli újszülött gyermekét.

14. életévét be nem töltött ember sérelmére elkövetett emberölésnek minősül, ami az emberölés egyik minősített esete, büntetési tétele 10-20 évig, vagy akár életfogytig terjedő szabadságvesztés. Azonban 1999 és 2003 között visszahozta a jogalkotó az újszülött megölése tényállást, amely enyhébben minősül, mint az emberölés minősített esete. Az indokolás szerint a szülő nő másfajta fizikai és pszichikai állapotban van, ami azt jelenti, hogy nem teljesen beszámítható. Az elkövető beszámíthatóságát minden ilyen esetben vizsgálni kell. Ezt a vizsgálatot orvosszakértő végzi.

Értékelés:
(0 szavazat)

"Bármihez amit megtehetsz, vagy megálmodsz, fogj hozzá! A merészségben zsenialitás, erő és varázslat rejlik”- írta egykor Johann Wolfgang von Goethe. Ezt a honlapot, mint a Budapesti Ügyvédi Kamarában bejegyzett ügyvéd tartom fenn az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a Magyar Ügyvédi Kamara honlapján találhatóak

Kapcsolattartás

dr. Gerő Tamás

ügyvéd, sportjogi-, és adójogi szakjogász

 Iroda: 1037 Budapest, Szépvölgyi út 113.

 Tel/fax: 06-1-3882389

  Mobil: +36 30 4156009

 E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Adatkezelési szabályzat